Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caesarkyckling

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Lägg ägget i en kastrull och koka upp, sjud i en minut. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en hög mixerskål avsedd för stavmixer. Tillsätt riven vitlök, senap, sardeller/sardellcrème, citron och Worchestershiresås. Mixa samman, häll sedan i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle medan du mixar slätt. Rör i riven parmesan.
  2. Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader. Hetta upp lite olja i en stor panna. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidorna ett par minuter tills de är gyllene. Krydda med salt och peppar. Stek citronskivorna på båda sidor så de får lite färg. Ställ åt sidan. Lägg kycklingen i en ugnsform och låt gå klart i ugnen till en innertemperatur av 72 grader. Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skär kycklingen i tunna skivor, salta lätt på snittytorna och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen. Dra några rejäla tag med pepparkvarnen, strö på flagad parmesan och garnera med stekta citronskivor och en näve rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.