En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.
Ingredienser
Instruktioner
Dressing: Lägg ägget i en kastrull
och koka upp, sjud i en minut.
Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa
ur ägget i en hög mixerskål avsedd
för stavmixer. Tillsätt riven vitlök, senap, sardeller/sardellcrème, citron och Worchestershiresås.
Mixa samman, häll sedan i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle medan du mixar slätt. Rör i riven parmesan.
Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader.
Hetta upp lite olja i en stor panna.
Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem
på båda sidorna ett par minuter tills de är gyllene.
Krydda med salt och peppar.
Stek citronskivorna på båda sidor
så de får lite färg. Ställ åt sidan.
Lägg kycklingen i en ugnsform
och låt gå klart i ugnen till en
innertemperatur av 72 grader.
Ta ut kycklingen och låt den
vila 10 minuter. Skär kycklingen
i tunna skivor, salta lätt på snittytorna
och lägg upp på ett fat.
Skeda över dressingen. Dra några
rejäla tag med pepparkvarnen,
strö på flagad parmesan och
garnera med stekta citronskivor
och en näve rucola.