Ett mycket spännande bröd från Cafe Gateau i Stockholm, något att baka för vitlöksälskare
Instruktioner
- Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
- Lös jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet tillsammans med olja, salt, pressade vitlöksklyftor, hackad persilja och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 40 min
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt.
Dela degen i två delar. Ta undan lite deg till dekoration.
- Forma till 2 släta längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rulla resten av degen till smala rullar och fläta dem. Lägg flätan ovanpå längderna.
Jäs under bakduk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt dem kallna på galler under bakduk.
- Värm gärna brödet före servering.
- Serveringsförslag:
Gott till fisksoppa
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott bröd!!! Men står lite fel i receptet, det har kommit ett , mellan 1 och 3 vid mjölet Så de borde ni ända på :P Var iaf det godaste brödet jag nogonsin ätit!