- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Anledningen till varför jag valt att använda torkad vitlök och ingefära i pulverform istället för färsk är för att få fram en rundare smak som utgör bastonerna i grytan. Den färska vitlöken tar annars lätt över med sin skarpa smak.
Instruktioner
- Ta fram en tjockbottnad gryta.
Plocka fram de torkade kryddorna, flaskan med liquid smoke, måttsats och de två hönsbuljongtärningarna. Öppna burken med passerade tomater. Ställ fram grädden.
- Grovhacka löken och paprikan. Skala moroten och lägg allt åt sidan.
Skala den råa och färska korven, lägg åt sidan.
Putsa kycklingfiléerna och dela i stora bitar.
- Häll rapsoljan i den tjockbottnade grytan, hetta upp och tillsätt den färska och skinnfria korven. Hacka sönder den medan du steker i grytan. Tillsätt hälften av alla de torra kryddorna.
- Lägg ner den delade kycklingfilén, lite i taget, och rör om i grytan. När all kyckling är nerlagd i grytan och börjar få färg, tillsätter du hönsbuljongtärningarna. Låt dessa smälta ner i grytan. Tillsätt vatten, passerade tomater, moroten, liquid smoke, den hackade löken och 2 dl av grädden. Låt koka på låg värme under cirka 15 minuter. Under tiden kan du förbereda och koka riset.
- Smaka av grytan innan du tillsätter resten av de torkade kryddorna. Är grytan tillräckligt stark kan du utesluta resten av chiliflingorna. Tillsätt resten av grädden, oliverna och paprikan, låt småputtra/sjuda under lock i cirka fem minuter.
- Smaka av igen och tillsätt salt om det behövs. Servera med kokt ris eller basmatiris och en god sallad.
Publicerat den
18 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar