Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajun- och creolskinspirerad kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Anledningen till varför jag valt att använda torkad vitlök och ingefära i pulverform istället för färsk är för att få fram en rundare smak som utgör bastonerna i grytan. Den färska vitlöken tar annars lätt över med sin skarpa smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en tjockbottnad gryta. Plocka fram de torkade kryddorna, flaskan med liquid smoke, måttsats och de två hönsbuljongtärningarna. Öppna burken med passerade tomater. Ställ fram grädden.
  2. Grovhacka löken och paprikan. Skala moroten och lägg allt åt sidan. Skala den råa och färska korven, lägg åt sidan. Putsa kycklingfiléerna och dela i stora bitar.
  3. Häll rapsoljan i den tjockbottnade grytan, hetta upp och tillsätt den färska och skinnfria korven. Hacka sönder den medan du steker i grytan. Tillsätt hälften av alla de torra kryddorna.
  4. Lägg ner den delade kycklingfilén, lite i taget, och rör om i grytan. När all kyckling är nerlagd i grytan och börjar få färg, tillsätter du hönsbuljongtärningarna. Låt dessa smälta ner i grytan. Tillsätt vatten, passerade tomater, moroten, liquid smoke, den hackade löken och 2 dl av grädden. Låt koka på låg värme under cirka 15 minuter. Under tiden kan du förbereda och koka riset.
  5. Smaka av grytan innan du tillsätter resten av de torkade kryddorna. Är grytan tillräckligt stark kan du utesluta resten av chiliflingorna. Tillsätt resten av grädden, oliverna och paprikan, låt småputtra/sjuda under lock i cirka fem minuter.
  6. Smaka av igen och tillsätt salt om det behövs. Servera med kokt ris eller basmatiris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.