Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajun popcorn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cajun popcorn är ett makalöst smarrigt sätt att käka kräftor Min man hittade detta recept i GP, och detta måste vi göra till helgen......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Vispa ihop ägg och vin Blanda majsmjöl, vetemjöl, gräslök, vitlök, timjan, salt, peppar och cayennepeppar. Vispa i lite äggsmet i taget. Låt smeten svälla i rumstemperatut i en timme.
  2. Gör dippsåsen under tiden
  3. Blanda creme fraiche, pepparot, majonäs, strimlad gräslök och rivet limeskal med lite limesaft. Smaka av med salt. Låt vila i kylen.
  4. Värm oljan så att den blir rykande varm. Ha ett lock i beredskap. Testa om den har rätt temperatur med en brödbit, när den blir gyllenbrun är det lagomt varmt.
  5. Doppa kräftstjärtarna i paneringen, fritera ett par stycken i taget i någon minut tills de får fin färg. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera genast med dippsåsen, som snacks eller förrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.