Cajun popcorn är ett makalöst smarrigt sätt att käka kräftor
Min man hittade detta recept i GP, och detta måste vi göra till helgen......
Instruktioner
- Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Vispa ihop ägg och vin
Blanda majsmjöl, vetemjöl, gräslök, vitlök, timjan, salt, peppar och cayennepeppar. Vispa i lite äggsmet i taget.
Låt smeten svälla i rumstemperatut i en timme.
- Gör dippsåsen under tiden
- Blanda creme fraiche, pepparot, majonäs, strimlad gräslök och rivet limeskal med lite limesaft. Smaka av med salt.
Låt vila i kylen.
- Värm oljan så att den blir rykande varm. Ha ett lock i beredskap. Testa om den har rätt temperatur med en
brödbit, när den blir gyllenbrun är det lagomt varmt.
- Doppa kräftstjärtarna i paneringen, fritera ett par stycken i taget i någon minut tills de får fin färg.
Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera genast med dippsåsen, som snacks eller förrätt.
Publicerat den
11 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar