Laxrätt i spännande het och söt tappning som för tankarna till amerikanska södern.
Instruktioner
- Börja med guacamolen.
Dela, kärna ur och gröp ut köttet från avokadon.
Lägg det i en skål och mosa grovt med en gaffel. Pressa över juicen från limen och blanda i den.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
Dela, kärna ur och finhacka tomaterna.
Blanda lök, vitlök, tomater och koriander med avokadon.
Krydda med ¾ tsk salt.
Låt stå svalt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till cajunblandningen i en skål.
Gnid in köttsidan på laxen med det. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna.
- Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem runt om laxen. Ringla över 2 msk olja på sötpotatisen. Strö på 2 tsk flingsalt och blanda runt.
Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
- Servera med guacamolen och en sallad.
Publicerat den
5 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!!!! :)
Det var gott, men lite salt, nästa gång ska prova inte salta potatis!!! :-))