Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Laxrätt i spännande het och söt tappning som för tankarna till amerikanska södern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med guacamolen. Dela, kärna ur och gröp ut köttet från avokadon. Lägg det i en skål och mosa grovt med en gaffel. Pressa över juicen från limen och blanda i den.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomater och koriander med avokadon. Krydda med ¾ tsk salt. Låt stå svalt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till cajunblandningen i en skål. Gnid in köttsidan på laxen med det. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna.
  4. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem runt om laxen. Ringla över 2 msk olja på sötpotatisen. Strö på 2 tsk flingsalt och blanda runt. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
  5. Servera med guacamolen och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mpb1977 24 februari 2011

    Jättegott!!!! :)

  • villa_rosenhill 5 januari 2012

    Det var gott, men lite salt, nästa gång ska prova inte salta potatis!!! :-))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.