Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunklyftor med dip

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kryddblandningen och oljan ger potatisen en härligt smakrik och krispig stekyta, medan potatisen fortfarande är mjuk inuti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skrubba potatisen och skär den sedan i klyftor på längden. Torka av potatisen med hushållspapper.
  2. Lägg klyftorna i en kastrull och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker potatisen. Koka upp och låt koka 5-8 minuter tills potatisen är halvkokt. Låt rinna av och torka lätt med hushållspapper.
  3. Häll oljan i en skål och blanda ner potatisen, vänd noga. Lägg klyftorna på en plåt som är klädd med bakplåtspappåer. Strö över cajunkryddan.
  4. Grädda högt upp i ugnen 20-30 minuter eller tills klyftorna är krispiga och gyllenbruna och är mjuka rakt igenom.
  5. Servera genast med olika sorters dipsåser, t.ex. mango chutney, salsa eller chilisås samt citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.