Kryddblandningen och oljan ger potatisen en härligt smakrik och krispig stekyta, medan potatisen fortfarande är mjuk inuti.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Skrubba potatisen och skär den sedan i klyftor på längden. Torka av potatisen med hushållspapper.
- Lägg klyftorna i en kastrull och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker potatisen. Koka upp och låt koka 5-8 minuter tills potatisen är halvkokt. Låt rinna av och torka lätt med hushållspapper.
- Häll oljan i en skål och blanda ner potatisen, vänd noga. Lägg klyftorna på en plåt som är klädd med bakplåtspappåer. Strö över cajunkryddan.
- Grädda högt upp i ugnen 20-30 minuter eller tills klyftorna är krispiga och gyllenbruna och är mjuka rakt igenom.
- Servera genast med olika sorters dipsåser, t.ex. mango chutney, salsa eller chilisås samt citronklyftor.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar