Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunkyckling med dirty rice

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddig kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dirty rice: Hetta upp olivoljan och fräs lök och pressad vitlök i någon minut, tillsätt paprikapulver, chili och spiskummin och fräs ytterligare i någon minut.
  2. Lägg i hackad chili, paprika och selleri, fräs i ett par minuter.
  3. Häll i riset och rör om ordentligt, häll på vatten och buljong – rör om. Salta och peppra.
  4. Låt koka i ca 15 minuter (eller enligt anvisningarna på rispaketet).
  5. Hacka under tiden tomaterna och koriandern. När riset är klart, blanda med tomater, majs och limejuice. Toppa med koriander och servera genast.
  6. Kyckling: Klappa in cajunkrydda runtom kycklingfiléerna, låt gärna ligga och marinera i ett par timmar.
  7. Grilla eller stek i grillpanna tills de är nästan klara -ta då av dem från värmen och svep in i folie i ca 10 minuter.
  8. Skiva kycklingen och servera med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.