Het cajunkrydda på älgkött är kanske inte en kombination man tänker på första hand, men denna rätt är väl värd att prova.
Instruktioner
- Banka biffarna mellan två plastark eller bakplåtspapper tills de är ca 5 mm tjocka. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg upp på en tallrik. Lägg biffarna ovanpå och tryck in kryddorna på båda sidor.
- Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull. Lägg i scharlottenlöken och fritera den gyllenbrun. Lägg upp den på hushållspapper för att rinna av.
- Pastabädd: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva och dela svampen. Stek dem med vitlök i olja, salta och peppra. Ta upp svampen. Stek sidfläsk eller baconet. Blanda pastan med svampen, tomatköttet, sidfläsket och basilika.
- Stek biffarna i olja i en het panna ca 2 min på varje sida. Fördela pastablandningen på varma tallrikar, lägg biffarna ovanpå och toppa med den friterade löken.
Publicerat den
4 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar