Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunstekt älgbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Het cajunkrydda på älgkött är kanske inte en kombination man tänker på första hand, men denna rätt är väl värd att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka biffarna mellan två plastark eller bakplåtspapper tills de är ca 5 mm tjocka. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg upp på en tallrik. Lägg biffarna ovanpå och tryck in kryddorna på båda sidor.
  2. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull. Lägg i scharlottenlöken och fritera den gyllenbrun. Lägg upp den på hushållspapper för att rinna av.
  3. Pastabädd: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva och dela svampen. Stek dem med vitlök i olja, salta och peppra. Ta upp svampen. Stek sidfläsk eller baconet. Blanda pastan med svampen, tomatköttet, sidfläsket och basilika.
  4. Stek biffarna i olja i en het panna ca 2 min på varje sida. Fördela pastablandningen på varma tallrikar, lägg biffarna ovanpå och toppa med den friterade löken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.