Visst är det härligt att kunna bjuda på något hembakat till jul.
Instruktioner
- Mjuk pepparkaka:
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfil.
- Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
- Cake pops:
Smula den mjuka pepparkakan och blanda med lite crème fraiche till en lagom fast konsistens. Rulla till bollar, stick i en pinne i varje och ställ kallt i ca 1 timme.
Smält vit choklad försiktigt i vattenbad. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Doppa cake popsen i chokladen. Låt dem rinna av och svalna lite innan du doppar dem i strössel. Ställ sedan i kylen och låt stelna. Låt stå svalt tills det är dags att servera dem.
Publicerat den
22 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar