- Serverar: 25 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Underbart goda kakor, som en liten godisbit.
Passar till alla tillfällen.
Tips: om du använder dig av vit choklad, så kan du med hjälp av karamellfärg färga chokladen till den färg du vill ha.
Instruktioner
- Börja med att köra ballerinakakorna i en matbredare tills de har blivit fina smulor.
- Blanda ihop philadelphiaosten med smulorna tills det blir en deg.
- Rulla ihop degen till bollar i den storlek du vill ha dem.
Sätt en pinne i varje boll.
- Lägg in i frysen några minuter för att stelna.
- Smält chokladen medan kakorna stelnar i frysen. (Om du smälter i mikro så var försiktig så att chokladen inte bränns.)
- Ta fram kakorna och doppa en och en i chokladen, och sedan i garneringen tex kokos, färgat socker m.m.
- Ställ in i frysen någon minut till så att chokladen får stelna, sedan är det bara att servera.
Publicerat den
7 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här ett bra recept för Alessandra!!
ska det där kladdet i ballerina kexen vara kvar eller man plockar bort deT? :)