Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Calamari fritters

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag har gjort conch fritters i många år under mina år i Karibien som tilltugg till fördrinken, men här i Europa är conch fridlyst (conch är de stora snäckorna som folk brukade ha i trädgården...), så då provade jag med calamari som är både billig och fin här på marknaden i Haag. I princip kan dessa fritters göras på många olika ingredienser som räkor, bläckfisk, (imitations) krabba, hummer..... Eftersom ingredienserna är finhackade så tycker barn som vuxna om dessa! Och med en god gurkmajonäs-sås till så är de oemotståndliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, ägg och mjölk i en stor skål. Smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar. Det ska vara lite "bite" i blandningen.
  2. Rensa och skölj calamarin. Ta bort huvud och ögon. Spara tentakler och kroppen. Rensa ur all gegga inuti.
  3. Hamra ut den sega kroppen till tunna blad. Hacka eller kör i en matberedare.
  4. Blanda ner calamari, paprika, lök, selleri och vitlök. Hetta upp olja i kastrull tills den är lagom het (en brödbit blir guldbrun på 15 sekunder).
  5. Ta upp calamarismeten med en matsked och droppa ner smeten i oljan. Fritera inte för många åt gången. De ska inte klibba i varandra och oljan ska hålla jämn temperatur.
  6. När frittersana är guldbruna är de färdiga. Ta upp och lägg i en korg med hushållspapper. Håll dem varma tills de serveras.
  7. Jag föredrar att låta gästerna vara med i köket och njuta av dofterna av friterad olja... och äta allteftersom frittersarna blir färdiga.
  8. Dipsåsen är bara att röra ihop och smaka av. Ska också ha lite "bite" så var generös med tabascon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.