Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Calamari fritti

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finns ingen bättre nattamat när man kommer hem sent på kvällen. Det är riktigt onyttigt men men...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina bläckfiskringarna om de är djupfrysta, och börja sedan att förbereda frityrsmeten.
  2. Häll mjöl, salt, äggula och 0.5 dl vatten i en skål och vispa ihop till en tjock, jämn smet. Tillsätt mineralvattnet lite i taget, och avsluta med att blanda ner olivoljan.
  3. Låt frityrsmeten stå och svälla i 40 minuter.
  4. Torka av bläckfiskringarna med hushållspapper och lägg dem på ett fat. Salta lite lätt. Vispa äggvita och en nypa salt till ett fast skum som vänds ner i frityrsmeten.
  5. Häll oljan i en gryta. Oljan, som ska nå ett par centimeter upp från grytans botten, ska vid friteringen ha en temperatur på 180°. Kontrollera oljans temperatur genom att fritera en liten bit vitt matbröd. På kort tid, ca 15 sekunder, ska brödbiten bli gyllenbrun. Sänk sedan plattan till medelvärme.
  6. Doppa med gaffel ner en bläckfiskring i frityrsmeten och lägg därefter ner ringen i oljan. Upprepa proceduren med resten av bläckfiskringarna, och låt dem fritera i några minuter, tills de är gyllenbruna och härligt frasiga. Men var försiktig och se upp för oljestänk! Lyft upp ringarna med en hålslev och lägg dem på ett fat täckt med hushållspapper.
  7. Servera direkt tillsammans med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.