Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

California roll

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant av sushi men ingen rå fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta riset under kallt, rinnande vatten iungefär en timme för att få bort det mesta av stärkelsen.
  2. Lägg riset och vattnet i en kastrull med vid botten. Koka kraftigt under 5 minuter. Rör regelbundet i botten så att riset inte sätter sig. Koka därefter på svag värme 5 minuter under lock.
  3. Dra av kastrullen från plattan och låt riset svälla i 20 minuter eller tills allt vatten är borta.
  4. Lägg upp riset på en plåt och blanda med risvinägern. Låt svalna i kyl med plastfilm på. När det har svalnat, smaka av med ytterligare sushivinäger efter smak.
  5. Fyllning: Skala gurkan och avokadon. Strimla i en halv centimeter tjocka strimlor. Gör detsamma med crabsticks och vårlök
  6. Blanda färskosten med lite mjölk så att den får en bredbar konsistens.
  7. Lägg ett ark sjögräs på sushimattan. Lägg ett tunt lager ris på 2/3 av papperet. Spritsa en tunn sträng av färskostkrämen i mitten. Lägg lite av varje ingrediens på. Avsluta med färskplockad koriander.
  8. Fukta den yttre delen så den fäster när den rullas ihop. Rulla ihop och forma till en kvadrat med hjälp av sushimattan.
  9. Skär rullen i centimetertjocka skivor.
  10. Servera gärna med picklad ingefära, soja och wasabi.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thirdimension 6 augusti 2009

    krabba är väl inte jättevegetariskt...?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.