En variant av sushi men ingen rå fisk.
Instruktioner
- Tvätta riset under kallt, rinnande vatten iungefär en timme för att få bort det mesta av stärkelsen.
- Lägg riset och vattnet i en kastrull med vid botten. Koka kraftigt under 5 minuter. Rör regelbundet i botten så att riset inte sätter sig. Koka därefter på svag värme 5 minuter under lock.
- Dra av kastrullen från plattan och låt riset svälla i 20 minuter eller tills allt vatten är borta.
- Lägg upp riset på en plåt och blanda med risvinägern. Låt svalna i kyl med plastfilm på. När det har svalnat, smaka av med ytterligare sushivinäger efter smak.
- Fyllning:
Skala gurkan och avokadon. Strimla i en halv centimeter tjocka strimlor. Gör detsamma med crabsticks och vårlök
- Blanda färskosten med lite mjölk så att den får en bredbar konsistens.
- Lägg ett ark sjögräs på sushimattan. Lägg ett tunt lager ris på 2/3 av papperet. Spritsa en tunn sträng av färskostkrämen i mitten. Lägg lite av varje ingrediens på. Avsluta med färskplockad koriander.
- Fukta den yttre delen så den fäster när den rullas ihop. Rulla ihop och forma till en kvadrat med hjälp av sushimattan.
- Skär rullen i centimetertjocka skivor.
- Servera gärna med picklad ingefära, soja
och wasabi.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
krabba är väl inte jättevegetariskt...?