Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Calvadosäpplen med nötgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Knäckiga äpplen med mjuk nötgrädde sätter pricken över i:et på en god middag. När man flamberar träder många smaker fram, dessutom sätter det en festlig prägel. Passa luggen bara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna äpplena i lagom stora bitar. Bryn sockret och lägg sen ner äppelbitarna. Bryn dem i sockret tills de blir gyllenbruna.
  2. Flambera, det vill säga häll över Calvados och tänd på. Dra åt sidan och låt alkoholen brinna upp. Tillsätt smör och strö över råsocker.
  3. Nötgrädde: Hacka nötterna och riv chokladen grovt. Vispa grädden och blanda ner nötter, choklad och råsocker.
  4. Servera äpplena ljumna med grädden.
  5. OBS! Flambera inte under köksfläkten, lågorna antänder lätt fett som finns inne i fläkten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.