Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Strumpa eller byxa, som det heter på italienska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Gör en tomatsås på olivolja, tomater, vitlök, (persilja), salt, peppar, socker och basilika eller oregno.
  2. * Rör ut jästen i lite ljummet vatten. * Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. * Arbeta in mjölet till en smidig deg. * Låt jäsa 30 min.
  3. * Sätt ugen på 250 grader. * Riv osten grovt och skär skinkan i strimlor/små bitar.
  4. * Knåda degen smidig, dela den i 4 delar. * Kavla ut varje del i rundlar, ca 20-25 cm i diameter. * Bred på ett tunt lager tomatsås, lägg en sträng ost i mitten. * Strö på basilika eller oregano och sist skinkbitarna. * Vik ihop degkanterna över fyllningen. * Börja på mitten, använd tumme och pekfinger på båda händerna och nyp ihop. Vecka sicksack så att fyllningen stängs inne och så att det hela ser ut som en gondol! * Låt jäsa ca 15 min på plåten. * Grädda ca 15 min i 250 grader. * Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammis 1 januari 2009

    Gjorde dessa en fredagskväll, och dom blev hur goda som helst. Gjorde även pizzasallad till Idag ska jag göra dom igen MUMS

  • Johnnie 19 maj 2010

    Hej ! Tack för ett jättefint recept men jag gjorde dubbel sats och frös in, men när jag värmer dom blir dom stenhårda på ovansidan, skall jag pensla med något ovanpå eller vad skall jag göra för att dom ska bli mjuka ? Vänligen Johnnie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.