Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Calzone med skaldjur

 
  • Serverar: 1-4 portioner
Skriv ut

Värt att göra pizzan själv, speciellt den här!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör ut den. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 30 min på varm, dragfri plats. Skala under tiden räkorna och låt musslorna rinna av.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar, kavla ut varje del till en rund platta, ca 25 cm i diameter.
  4. Skiva löken och låt den mjukna lite i olivoljan. Lägg räkor, musslor och lök på degplattorna. Pressa vitlöken över pizzorna och strö över oregano och riven ost. Lämna en 5 cm bred kant runt om så att degen går att vika upp.
  5. Vik upp degen över fyllningen och tryck ihop kanterna. Lägg pizzorna på smorda plåtar.
  6. Grädda i 250 grader i 10-15 minuter eller tills degskalet fått vacker färg. Fyllningen ska vara varm och osten smält.
  7. Du kan variera fyllningen i calzonen med t.ex. musslor, tomat, lök och lässtekt bacon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.