Värt att göra pizzan själv, speciellt den här!
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader.
Häll vattnet över jästen och rör ut den.
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 30 min på varm, dragfri plats.
Skala under tiden räkorna och låt musslorna rinna av.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar, kavla ut varje del till en rund platta,
ca 25 cm i diameter.
- Skiva löken och låt den mjukna lite i olivoljan.
Lägg räkor, musslor och lök på degplattorna.
Pressa vitlöken över pizzorna och strö över oregano och riven ost.
Lämna en 5 cm bred kant runt om så att degen går att vika upp.
- Vik upp degen över fyllningen och tryck ihop kanterna.
Lägg pizzorna på smorda plåtar.
- Grädda i 250 grader i 10-15 minuter eller tills degskalet fått vacker färg.
Fyllningen ska vara varm och osten smält.
- Du kan variera fyllningen i calzonen med t.ex. musslor, tomat, lök och lässtekt bacon.
Publicerat den
30 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar