Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Camarguekyckling med rött ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling blir alltid gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar och torka av på hushållspapper. Hetta upp hälften av smöret och lite olja i en stor gryta och bryn kycklingen , skinnsidan först. Lyft upp ur grytan och lägg åt sidan.
  2. Lägg i vitlök och ris i grytan och rör om över hög värme i 1 minut. Häll i hönsbuljong och 3 dl hett vatten. Tillsätt det vita från purjolöken, salt och peppar. Lägg på lock och låt puttra på låg värme i 3 minuter. Nu är det dags att putta ner kycklingbitarna i riset.
  3. Häll över vin, och lägg på bacon. Höj värmen något. Lägg på locket och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt dragon efter smak och nu det gröna från purjolöken skuret i tunna skivor. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
  4. Kolla att kycklingen är färdig. Tillsätt resten av smöret. Vicka på grytan så smöret blandar sig. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.