Kyckling blir alltid gott.
Instruktioner
- Dela kycklingen i bitar och torka av på hushållspapper. Hetta upp hälften av smöret och lite olja i en stor gryta och bryn kycklingen , skinnsidan först. Lyft upp ur grytan och lägg åt sidan.
- Lägg i vitlök och ris i grytan och rör om över hög värme i 1 minut. Häll i hönsbuljong och 3 dl hett vatten. Tillsätt det vita från purjolöken, salt och peppar. Lägg på lock och låt puttra på låg värme i 3 minuter. Nu är det dags att putta ner kycklingbitarna i riset.
- Häll över vin, och lägg på bacon. Höj värmen något. Lägg på locket och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt dragon efter smak och nu det gröna från purjolöken skuret i tunna skivor. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
- Kolla att kycklingen är färdig. Tillsätt resten av smöret. Vicka på grytan så smöret blandar sig. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
20 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar