Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Camillas laxsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det bästa jag vet är att skumma igenom recept för att få inspiration på så vis blev denna soppa till, och den är min mans favoritsoppa och passar även som gryta om man häller bort vätskan. Detta recept är både nyttigt och gott, vad mer kan man önska sig?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka grönsakerna efter lagom stora munsbitar. Börja med kålrot, potatis och morot som du kan slänga ner i buljongvattnet så fort som möjligt.
  2. Stek sedan vitkålet med löken och tillsätt detta.
  3. Smula i två chili och kläm i citronklyftan.
  4. låt koka en liten stund och tillsätt sedan spenaten och laxen (jag hade valt gravad lax i skivor som jag skar i strimmlor).
  5. Du kan värma upp soppan och ta med den i termos ut i det fria, eller äta den till bords med ett glas torrt vitt vin och varma mackor.
  6. Du kan också välja att skära kanterna av rostat bröd, lägga ett sådant i sopptallriken som redan har soppa i sig, sprinkla över lite ost och gratinera hela soppan i ugn typ som fransk löksoppa.
  7. vi gjorde också egna krutonger genom att skära tärningar av franska och steka det i olja med lite salt och franska örter krydda.
  8. När min man tröttnade på soppa tog jag bara och hällde undan vätskan och han fick en god gryta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.