Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Camillas Mandelfröjd

 
  • Serverar: 55 portioner
Skriv ut

...här i litet format så att du kan njuta varje dag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandel i ugn 225°C i ca 4-5 min. Hacka mandeln grovt.
  2. Blanda pärlsocker och kanel.
  3. Vispa smör, sirap, farinsocker, socker och hjorthornssalt.
  4. Blanda mandeln, kanelpärlsockret, havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt.
  5. Arbeta tillsammans med vattnet snabbt ihop till en deg. Forma degen till två rullar ca 3 cm i diameter. Låt rullarna vila i kylskåp i ca 30 min.
  6. Skär ½ -1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 min i 225°C. Låt svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.