Jag har aldrig förr varken bakat eller ätit pumpapaj. Har ärligt talat inte tyckt att det verkat så gott. Men så igår bakade jag denna och den är verkligen mumsig! Jättesmarrig med vispad grädde eller glass till. Perfekt till Halloweenfesten! Så har du aldrig heller provat så tycker jag verkligen du ska göra det nu när du hittat detta recept! Lycka till!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
hur länge ska pajskalet gräddas
Pajskalet behöver inte förgräddas. Hälsningar Camilla
jag tittade på dem andra recepten och e du säker på att det ska koka 40 min för på de andra stog det 15-20
Ja, enl mitt recept så ska det kokas i 40 minuter och resultatet blev jättebra! Men du får gärna prova med kortare tid =) Hälsar Camilla
om men det e ju såhär att jag ville gärna andvända pumpan till att lägga ut framgör dörren och det lättaste sättet att få ur fruktköttet var ju att skrapa ut med en sked allså blev det typ strimlad ska man koka den lika länge även om den inte var i bitar
Oväntat gott! Min paj blev lite blöt så den gräddades i ca 20 minuter extra. Blev saftig och god med en smak som påminner lite om kalvdans med kanel.
Min blev också lite blöt men jättegod. Jag gjorde fel när jag blev orolig att pumpan skulle brinna vid sig i kastrullen och hällde på lite vatten, det var säkert det som gjorde blötan svår att gräddas bort. skall absolut göra om! Pumpan sägs ju vara riktigt nyttig :)
God paj, jag tog 1 dl socker och något mindre mjölk samt grädde. Det blev bra!