Chokladkaka med härligt kokostäcke.
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de torra ingredienserna och sista det smälta smöret. Vispa ihop till en smet. Häll i bakplåtsklädd långpanna och grädda i 200 grader ca 10 minuter, mitt i ugnen.
- Blanda ingredienserna till glasyren i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 5 minuter under omrörning.
Bred glasyren över den halvgräddade kakan och grädda sedan ytterligare ca 10 minuter.
Kakan ska vara fast i konsistensen och glasyren vara gyllenbrun.
- Dela kakan i bitar.
Publicerat den
14 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så fantastiskt goda. Jag kan inte finna ord. Tack för receptet! / Monkan
Jag är så glad har hittat det "hemliga receptet " på dessa godiskakor som är så jättegoda. TACK.
En riktigt god kaka! Tack för receptet.
Jag har detta recept sedan tidigare och är verkligen en jättegod kaka! Men i mitt recept står att kakan ska vara i ugnen 15 minuter innan glasyren läggs på och det behövs nog, annars blir den nog alltför kladdig.
Suverän kaka, busenkel och tål bra att stå framme utan att bli torra och tråkiga. 5 poäng!
Otroligt goda kaka har också det här receptet rekomenderas