Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Canadian Bagles

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett fantastiskt recept jag fått av min vän Shania som är uppvuxen på en lönnsirapfarm strax utanför Vancouver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och salt i en stor matberedare. Smula ner jästen. Ljumma vattnet till fingervärme, 37 grader C och blanda ner sirap och margarin. Tillsätt all vätska på en gång och arbeta i maskinen i minst 8 minuter. Degen blir väldigt kompakt knådningen av degen är mycket viktig för att få ett bra resultat.
  2. Dela degen i 16 delar och rulla varje bit till en boll. Låt bollarna vila på dragfri plats ca 5 minuter under bakduk. platta till bullen lite grann och kör ett finger rakt igenom. Gör ringen större genom att snurra degringen runt runt på bakbordet med hjälp av fingret. Hålet måste vara ungefär dubbelt så stort som du vill ha det efter gräddningen.
  3. Lägg bröden på en plåt som är lätt smörad eller på ett bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30-45 minuter beroende på hur varmt du har i köket. Sätt ugnen på 200 grader under tiden.
  4. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull eller gryta. Lägg i några bröd åt gången och låt koka 2 minuter på varje sida. Tag upp med hålslev och lägg tillbaka dem på plåten. Medan du låter en ny omgång koka strör du på önskad garnering. När du fyllt en plåt sätter du in den i ugnen och gräddar i 30 minuter. Kolla noga så att din ugn inte är för varm för då måste du sänka temperaturen då bröden blir väldigt sega efter överbakning.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • puntella 10 juni 2009

    Mmm ser mumsigt ut, undrar om man kan göra dem i min elektriska donut-maker...

  • BrittenH 11 juni 2009

    Har inte en aning men prova kan man ju alltid, eller hur?

  • Sway 17 augusti 2009

    Ser jätte bra ut! Detta ska jag absolut prova. Ett tips dock, det stava bagels, inte beagles. Beagle är en hundras.

  • yaich 30 augusti 2011

    Har försökt få tag på ett bra recept, ska absolut prova ;) tack så jätte mycket/ Annette

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.