Instruktioner
Skala o finhacka löken o vitlöken.
Strimla baconet hacka svampen grovt.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Stek löken,vitlöken o svampen ett par min.
Tillsätt färsen o stek den brun o smulig.
Häll på krossade tomater,salta o peppra.
Låt puttra tills det mesta av vätskan kokat bort o röran är ganska fast.
Låt svalna.
Smält smöret till den vita såsen i en kastrull.
Rör i mjölet o späd med mjök under vispning.
Koka såsen ett par min. Smaka av med salt o peppar.
Sätt ugn på 200gr.
Häll ett tunt lager sås i botten av en ugnsform.
Bred färsen över lasagne plattorna rulla i hop
och lägg tätt in till varann i ugns formen.
Slå på såsen över och riven ost.
Gratinera tills det fått färg ca 10-15 min
Såå gott! Hela familjen tackar och bugar! Jag använde färdiga canellonirör, lite pilligt att fylla, men som sagt väl värt besväret.
Smakade jätte gott. Jag använde 400 g lasangeplattor och 1 liter vit sås. Ökade även mängden köttfärssås. Det blev lagom simmigt. Visst är det roligt med cannelloni men nästa gång varvar jag plattorna som en lasange. Tycker inte det är värt pilleriet smaken blir den samma.
Verkligen en god rätt, som blev uppskattad av hela familjen. Gjorde den med cannelloni rör. Tog även i en färsk grön paprika samt oregano. Kommer att göra dom igen.
La in en bild hur det såg ut när jag gjorde den! Här blev det spridda skurar på betyget, har gjort flera olika varianter av cannelloni så de olika varianterna har fallit olika i smaken. Men medelbetyget blev 3+. Att ta färska lasagneplattor är genialiskt, då slipper man allt pill som jag ibland blir tokig på.
Helt ok men lite mesig i smaken för oss. Jag kryddade upp en hel del. Rekommenderar INTE Icas färska lasagneplattor. De bara gick sönder- jättetrist:( En 3a får denna rätt
Mmm... vilken god Cannelloni. Hela familjen gillade den! Tycker att kombinationen av köttfärs, bacon, vitlök och champinjoner är såå god. Jag gorde lite mer köttfärssås än receptet och det gick precis ner i mina Cannellonisar. Högsta betyg från oss!