Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelloni med goda grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kcal/portion: 442 GI: 73

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morot, palsternacka och lök. Skölj zucchini, paprika och aubergine. Skär alltsammans i fina, små tärningar.
  2. Finhacka vitlöken och låt smälta i oljan i en traktörpanna. Lägg i grönsakstärningarna. Fräs ihop i några minuter tills alla grönsakerna fått fin färg. Finhacka 5-6 basilikablad och rör i. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp 5 liter vatten och 2 msk salt i en kastrull. Lägg i cannellonirören och låt koka i 2 minuter. Tag ur och doppa i kallt vatten. Peta in grönsaksröran i rören med en sked och lägg det som blir över i en smord ugnsfast form.
  4. Lägg de fyllda rören ovanpå och häll försiktigt på buljongen. Skiva gorgonzolaosten tunt och lägg på rören.
  5. Sätt in i ugnen på 180 grader i 30 minuter. Riv över parmesanost och servera med lite basilika på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.