Se till att lasagneplattorna är riktigt färska.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C. Skär bort sidbenen i torskfiléerna, gör ett snitt längs sidlinjen på ryggsidan och ett v-format snitt på buksidan. Börja ungefär på mitten av filén, den ska sitta ihop i stjärtdelen. Lättrimma filéerna i saltlaken (vatten + salt) ca 30-60 minuter.
Torka av filéerna och lägg dem plant på en bakplåtspapperklädd plåt. Strö några korn salt och mal aningen vitpeppar över filéerna. Ringla också en tunn stråle Milda längs med filéerna, i mitten. Ugnsbaka mitt i ugnen 12-15 minuter, beroende på tjocklek. Ställ åt sidan. Höj ugnsvärmen till 200°C.
- Sås:
Fräs den finhackade löken glansig i matfettet ca 3 minuter, tillsätt vin och buljong och koka samman tills hälften återstår.
Rör ner lätt crème fraichen, blanda ut noga och koka ett par minuter. Smaksätt med cayennepeppar och ev. mer salt. Dillen tillsätts nu men kan även uteslutas om man inte vill ha dillsmaken.
Smörj formen med det vitlökssmaksatta matfettet och häll ett par msk av såsen i botten på formen.
Skär ca 10 cm breda fyrkanter av pastan. Dela fisken i 8-10 långsmala bitar och lägg en bit i ena änden på en platta. Lägg dit 3-4 kräftstjärtar och häll över 2 msk av såsen. Rulla försiktigt ihop till en rulle och lägg den i formen. Fortsätt så med resten av pastan och fyllningen. Bred den återstående såsen över rullarna och strö på gratängosten.
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills gratängen fått en läcker färg. Servera med ett gott brytbröd, en krispig sallad och öl eller ett glas svalt vitt vin.
Publicerat den
18 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar