Instruktioner
1. Blanda kycklingtärningar, lök, timjan och vermouth i en skål. Låt allt marinera i minst 30 min.
2. Sila ner marinaden i en kastrull. Häll i hönsbuljong och koka upp vätskan. Tillsätt kycklingköttet och sjud det i ca 4 min. Tag upp kycklingen och spara buljongen.
3. Lägg kycklingen i en matberedare och kör försiktigt tills allt är finhackat, Tillsätt keso, 4 msk parmesanost och grönkål och kör allt igen. Smaksätt med peppar och riven muskot och låt stå.
4. Smält matfettet i en stor kastrull. Vispa ner mjöl och låt småfräsa i 2 min. Häll i buljongen och koka upp. Rör om noggrant, så att såsen blir klimpfri. Häll i mjölk och låt sjuda sakta i 15 min.
5.Lägg cannellonirören i 4 l kokande vatten. Efter 15 min kan du provsmaka. Tag upp pastan och låt den svalna i kallt vatten. Fyll varje rör försiktigt med kycklingblandningen. Lägg rören i en ugnsäker form.
6. Häll över såsen. Strö över resten av parmesanosten och grädda under folie under grillen i ca 5 min tills den får fin färg.
Servera med en fräsch grönsallad