Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelloni med kyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Canneloni är pastarör som man i Italien fyller med alla möjliga läckerheter. Här fylls de först med en härlig kycklingröra, innan de gratineras i en välsmakande sås med riven parmesan över.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda kycklingtärningar, lök, timjan och vermouth i en skål. Låt allt marinera i minst 30 min. 2. Sila ner marinaden i en kastrull. Häll i hönsbuljong och koka upp vätskan. Tillsätt kycklingköttet och sjud det i ca 4 min. Tag upp kycklingen och spara buljongen. 3. Lägg kycklingen i en matberedare och kör försiktigt tills allt är finhackat, Tillsätt keso, 4 msk parmesanost och grönkål och kör allt igen. Smaksätt med peppar och riven muskot och låt stå. 4. Smält matfettet i en stor kastrull. Vispa ner mjöl och låt småfräsa i 2 min. Häll i buljongen och koka upp. Rör om noggrant, så att såsen blir klimpfri. Häll i mjölk och låt sjuda sakta i 15 min. 5.Lägg cannellonirören i 4 l kokande vatten. Efter 15 min kan du provsmaka. Tag upp pastan och låt den svalna i kallt vatten. Fyll varje rör försiktigt med kycklingblandningen. Lägg rören i en ugnsäker form. 6. Häll över såsen. Strö över resten av parmesanosten och grädda under folie under grillen i ca 5 min tills den får fin färg. Servera med en fräsch grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.