Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelloni med spenat, apelsin och ricotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en perfekt festrätt. Förbered i god tid och förvara i kylen. När gästerna kommer stoppar du bara in formen i ugnen. Lätt som en plätt! Ett kockknep är att ta en klick smör på en gaffel och dra den över hela såsytan, så slipper man skinn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bechamelsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning. Koka samtidigt upp mjölken i en annan kastrull. Tillsätt den heta mjölken under ständig omrörning, det får inte bli några klumpar i såsen. Sänk värmen och låt såsen koka sakta i ca 10 minuter. Lägg ett lock på kastrullen när såsen är färdig så att det inte bildas skinn på den. Smaka av med salt och peppar och eventuellt riven muskotnöt.
  2. Fyllning: Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Riv apelsinskalet och pressa saften ur apelsinen. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna, fräs spenaten mjuk i ett par minuter. Salta och peppra. Tillsätt muskotnöt, rivet apelsinskal och apelsinsaft och låt vätskan koka in. Låt svalna. Blanda ricotta, finriven parmesanost och äggulor i en skål. Rör ner spenaten.
  3. Tomatsås: hetta upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt salvia, socker och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt puttra i ca 5 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Koka pastarullarna enligt anvisning på förpackningen. Fyll en spritspåse eller dubbel plastpåse med fyllningen. Klipp ett hål längst fram på de dubbla plastpåsarna och spritsa fyllningen i rullarna.
  6. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Bred ut hälften av bechamelsåsen i botten. Lägg i pastarullarna. Fyll på med resten av bechamelsåsen. Avsluta med tomatsås.
  7. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter och servera med salviablad, riven parmesanost och lite olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.