Detta är en perfekt festrätt. Förbered i god tid och förvara i kylen. När gästerna kommer stoppar du bara in formen i ugnen. Lätt som en plätt!
Ett kockknep är att ta en klick smör på en gaffel och dra den över hela såsytan, så slipper man skinn.
Instruktioner
- Bechamelsås:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning. Koka samtidigt upp mjölken i en annan kastrull. Tillsätt den heta mjölken under ständig omrörning, det får inte bli några klumpar i såsen. Sänk värmen och låt såsen koka sakta i ca 10 minuter. Lägg ett lock på kastrullen när såsen är färdig så att det inte bildas skinn på den. Smaka av med salt och peppar och eventuellt riven muskotnöt.
- Fyllning:
Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Riv apelsinskalet och pressa saften ur apelsinen. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna, fräs spenaten mjuk i ett par minuter. Salta och peppra. Tillsätt muskotnöt, rivet apelsinskal och apelsinsaft och låt vätskan koka in. Låt svalna. Blanda ricotta, finriven parmesanost och äggulor i en skål. Rör ner spenaten.
- Tomatsås:
hetta upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt salvia, socker och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt puttra i ca 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pastarullarna enligt anvisning på förpackningen. Fyll en spritspåse eller dubbel plastpåse med fyllningen. Klipp ett hål längst fram på de dubbla plastpåsarna och spritsa fyllningen i rullarna.
- Smörj en ugnsfast form med olivolja. Bred ut hälften av bechamelsåsen i botten. Lägg i pastarullarna. Fyll på med resten av bechamelsåsen. Avsluta med tomatsås.
- Gratinera i ugnen i ca 30 minuter och servera med salviablad, riven parmesanost och lite olivolja.
Publicerat den
2 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar