Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccino Cheesecake

 
Skriv ut

Cappuccino cheesecake

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
  3. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
  4. Rör ihop philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
  5. Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
  6. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Den kan med fördel förberedas en dag i förväg. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.