Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccino cheesecake

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kan med fördel förberedas en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
  2. 2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
  3. 3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
  4. 4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
  5. 5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • chokladcookie 24 juli 2008

    Kan man byta ut gelatinbladen mot gelatinpulver? I så fall hur mycket ska man ha?

  • elvisfreaket 20 september 2009

    Hej, den var mycket god, men,, Det skall väl vara mer gelatinblad? Jag tyckte den blev för lös efter receptet. Jag vill gärna ha det dubbla gelatinblad.

  • bjboman 11 maj 2012

    Kakan var jättegod....men vi upplevde den som en pannacotta i konsistensen. Det blev en jättemärklig känsla i kroppen, man var inställd på en cheesecake men det var just pannacottastuk. Ovanlig och god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.