Lätt att vispa ihop och himmelsk att äta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180º. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Lös upp snabbkaffepulvret i 4 msk varmt vatten. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i en skål och tillsätt smör, råströsocker, ägg och kaffe. Vispa blandningen slät, för hand eller med elvisp. Skeda sedan över smeten i långpannan och släta till ytan.
- Grädda kakan i 35-40 min eller tills den höjt sig och är fast. Låt den svalna helt i långpannan. Gör glasyren genom att hälla choklad, smör och mjölk i en skål, ställd över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält.
- Lyft bort skålen från kastrullen och sikta ner florsocker. Vispa glasyren slät och bred ut den över kakan. Pudra kakans ovansida med siktad kakao och skär den i rutor.
- Mums!
Publicerat den
28 april 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här lät gott!! Det måste jag prova att baka någon gång!! =)
Fantastiskt goda, själva botten blir härligt "tung". En klar 5:a !