Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinobrownies

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lätt att vispa ihop och himmelsk att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180º. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Lös upp snabbkaffepulvret i 4 msk varmt vatten. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i en skål och tillsätt smör, råströsocker, ägg och kaffe. Vispa blandningen slät, för hand eller med elvisp. Skeda sedan över smeten i långpannan och släta till ytan.
  2. Grädda kakan i 35-40 min eller tills den höjt sig och är fast. Låt den svalna helt i långpannan. Gör glasyren genom att hälla choklad, smör och mjölk i en skål, ställd över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält.
  3. Lyft bort skålen från kastrullen och sikta ner florsocker. Vispa glasyren slät och bred ut den över kakan. Pudra kakans ovansida med siktad kakao och skär den i rutor.
  4. Mums!

Kommentarer (2)

  • Skorpis 29 april 2010

    Det här lät gott!! Det måste jag prova att baka någon gång!! =)

  • lece 16 november 2011

    Fantastiskt goda, själva botten blir härligt "tung". En klar 5:a !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.