Mycket gott i dessa brunkakor!
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa in en 32,5x22,5 cm form. En brownieform går bra.
- Finriv den färgade delen av skalet på 1 apelsin med en citronskalare eller ett rivjärn. Mät upp 2 teskedar apelsinskal; ställ undan det.
- Smält smöret, den hackade chokladen i en stor kastrull på låg värme och rör om hela tiden. Rör i socker och espressopulver. Tag bort det från värmen. Låt det svalna något.
- Vispa i äggen, 1 i gången, med en ballongvisp. Rör i likör och apelsinskal.
- Vispa i mjölet i chokladblandningen precis tills det blandats. Sprid ut smeten jämnt över bakformen.
- Grädda i 25 till 30 minuter eller tills mitten blivit fast. Ställ formen på bakgallret.
- Under tiden smälts chokladspånen och matfettet i en liten kastrull på låg värme medan man ofta rör om.
- Omedelbart efter kakorna tagit ur ugnen sprids chokladblandningen över dem. Låt det svalna helt i formen på bakgallret. Skär upp kakan i rutor på 5 cm.
- Man får apelsinskalsgarnering genom att ta bort tunna remsor skal från apelsinen med en citronskalare.
- Bind knutar på remsorna eller tvinna dem till spiraler.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar