Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinocheesecake med dajmkross

 
Cappuccinocheesecake med dajmkross Cappuccinocheesecake med dajmkross
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En härligt smarrig cheesecake som varmt kan rekommenderas. Cheesecaken får smarrig toutch av kolasmak med finhackad dubbeldajm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och rör sammen med margarinet till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 23 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt färskosten, créme fraiche och vaniljsockret. Vispa äggsmet och färskostblandningen smidig.
  3. Tillsätt citronrasp och citronsaft, rör om. Lös upp cappucciono pulvret i temugg med hett vatten. Vispa ner drycken i ostsmeten.
  4. Lägg gelatinpulvret i kallt vatten och låt det svälla några minuter. Ställ sedan muggen med gelatinmassan i en kastrull med hett vatten så att geletinet löses upp.
  5. Häll gelatinet i en fin stråle under fortsatt vispning i ostsmeten. Häll fyllningen över kexbottnen. Finhacka dubbeldajmen och strö över fyllningen. Ställ in formen i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
  6. Om du använder hallon som pynt: Lägg de frysta eller färska hallonen i ett snyggt mönster då fyllningen nästan har stelnat. Då fyllningen stelnat pudra över med siktat kakaopulver och strö cappuccinoströssel ovanpå.
  7. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.