En härligt smarrig cheesecake som varmt kan rekommenderas. Cheesecaken får smarrig toutch av kolasmak med finhackad dubbeldajm.
Instruktioner
- Krossa kexen och rör sammen med margarinet till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 23 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt färskosten, créme fraiche och vaniljsockret. Vispa äggsmet och färskostblandningen smidig.
- Tillsätt citronrasp och citronsaft, rör om. Lös upp cappucciono pulvret i temugg med hett vatten. Vispa ner drycken i ostsmeten.
- Lägg gelatinpulvret i kallt vatten och låt det svälla några minuter. Ställ sedan muggen med gelatinmassan i en kastrull med hett vatten så att geletinet löses upp.
- Häll gelatinet i en fin stråle under fortsatt vispning i ostsmeten. Häll fyllningen över kexbottnen. Finhacka dubbeldajmen och strö över fyllningen. Ställ in formen i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
- Om du använder hallon som pynt: Lägg de frysta eller färska hallonen i ett snyggt mönster då fyllningen nästan har stelnat. Då fyllningen stelnat pudra över med siktat kakaopulver och strö cappuccinoströssel ovanpå.
- Ät och njut!
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar