Vit chokladmousse som smaksätts med kaffe blir en läcker och lite överraskande avslutning på en god middag. Förbered i god tid så att den hinner stelna.
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad. Rör samman choklad, smör och lätt vispade ägg till en slät smet.
- Låt gelatinet svälla i 2 msk vatten. Hetta upp det i vattenbad och rör tills gelatinet smält. Låt det svalna något och rör ner lösningen i chokladsmeten.
- Blanda väl, täck över bunken och ställ den kallt i 30 minuter eller tills smeten precis börjar stelna.
- Vispa grädden till mjukt skum och vänd försiktigt ner den i smeten. Blanda kaffepulvret med 3 tsk hett vatten. Låt kaffet kallna och vänd sedan ner det i moussen.
- Fördela kaffemoussen i glasskålar och släta till ytan. Ställ moussen i kylskåp att stelna före servering.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God ! Jag bytte ut äggen mot mascarpone för värmens skull. Tack för receptet.