Små mästerverk i sig, men enklare att göra än man kan tro. Gör först själva chokladformen, fyll den sedan med ljuvligt len chokladkräm och toppa med säsongens bär!
Instruktioner
- Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ställ pappersformarna dubbla så blir de stabilare. Pensla invändigt med smält choklad. Ställ dem kallt att stelna och pensla sedan en gång till. Ställ kallt igen. Lossa formarna från papperet när de stelnat.
- Blanda 1 dl av grädden, kaffe, farinsocker och äggulor i en kastrull. Sjud under omrörning på svag värme tills det blir en tjock kräm. Hacka chokladen och rör ner i den varma krämen. Rör om tills den smält och låt krämen kallna.
- Vispa resten av grädden och vänd ner i kaffekrämen. Fördela i chokladformarna och låt stå i kylskåp i ett par timmar innan servering. Strö över riven choklad och garnera med bär och citronmeliss.
Publicerat den
25 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar