Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinorutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den sydeuropeiska kaffekulturen har kommit till Sverige för att stanna. Vi hittar den numera även i våra kakrecept. Dessa goda rutor är en riktig njutning för kaffeälskaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Mal sötmandeln.
  2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, kakao, mandel och det smälta matfettet i äggvispet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten.
  4. Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i denna.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna något i formen.
  6. Gör glasyren: Blanda florsocker och cappuccinopulver i en skål. Tillsätt det varma vattnet. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna något innan kakan skärs i rutor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.