Den sydeuropeiska kaffekulturen har kommit till Sverige för att stanna. Vi hittar den numera även i våra kakrecept. Dessa goda rutor är en riktig njutning för kaffeälskaren!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Mal sötmandeln.
- Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, kakao, mandel och det smälta matfettet i äggvispet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten.
- Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i denna.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna något i formen.
- Gör glasyren: Blanda florsocker och cappuccinopulver i en skål. Tillsätt det varma vattnet. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna något innan kakan skärs i rutor med en vass kniv.
Publicerat den
8 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar