Lättbakade rutor smaksatta med cappuccino och Toblerone.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Värm mjölken och rör ned cappuccinopulvret och tillsätt solrosolja. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta ner i äggsmeten. Rör ner mjölkblandningen i smeten.
- Häll smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna helt i långpannan under bakduk.
- Gör under tiden glasyren: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ned i smöret. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt vispgrädde, kaffe, vaniljsocker och sikta ner florsocker. Låt svalna och bli trögflytande. Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med cappuccinoströssel (finns att beställa hos Borgeby kryddgård). Låt glasyren stelna. Skär kakan i 30-36 (antal beroende på hur stora rutor du skär) rutor.
- Ät och njut!
Publicerat den
8 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade dessa rutor idag på jobb. Och vilka godisrutor det blev! Lite väl söta i min smak, men gillar du cappuccino, toblerone och vit choklad så är detta kakan för DIG! Låt gärna kakan stå kallt i kylen över natten innan du skär upp den, så hinner glasyren stelna riktigt.