Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinotårta

 
  • Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut

Tårtan som gör succe.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter 2.Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet 3. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. 4. Lös espressopulvret i vattnet i en kastrull, på medelvärme. 5. Lägg ner gelatinbladen i kastrullen och rör försiktigt tills bladen smält. Dra kastrullen från plattan och tillsätt päronkonjaken. Låt den svalna. 6. Lägg en av bottnarna i botten på en form med löstagbar kant, 24 sm i diameter. 7. Skeda hälften av kaffeblandningen över kakan. Bred sedan hälften av ostblandningen ovanpå. 8. Lägg på tårtbotten nummer ovanpå. Sikta, först över florsockret ocg sedan kakaopulvret. Ställ formen i kylen minst 12 timmar före serveringen. Tips. Vill du ha ett spetsmönster på tårtan? Lägg ett tårtpapper på toppen innan kakaon siktas över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.