Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Capresesallad med gravade tomater

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Caprese är ju gott som det är men genom att grava tomaterna med salt och socker lyftes salladen till en annan dimension. Urgott! Och så blev det så snyggt att använda olika sorters tomater, olika till färg och form. Tomaterna skivas ganska tjockt och sedan ska de stå en halvtimme med socker och salt över. Vätskan som bildas hälls av och sedan river man mozzarellan, strimlar basilikan, ringlar olivoljan, flingsaltar och svartpepprar. Allt på ett fat och klart! Passar bra som liten förrätt med t.ex. vitlöksbröd och på en buffé. Fler recept hittar du på www.lottakruse.blogspot.com

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva tomaterna i ganska tjocka skivor.
  2. Bred ut tomaterna på ett stort fat eller en plåt, salta och sockra. Låt stå i rumstemperatur ungefär 30 minuter.
  3. Häll av vätskan och bred ut tomaterna på serveringsfat. Riv mozzarellan och lägg över tomaterna. Strimla basilika och strö över. Ringla över olivolja. Avsluta med flingsalt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.