Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Capritårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Den här goda varianten av den berömda tårtan innehåller inte något mjöl men väl mandel. Bakpulvret gör kakan luftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i rommen.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den malda mandeln, majsstärkelse, bakpulver, salt och sist chokladen.
  3. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem i smeten.
  4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 min. Känn med sticka om den är färdig.
  5. Låt kallna i formen. Ta ur kakan och pudra över florsocker.
  6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.