Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Capuccino muffins (8 stora eller 12 mindre)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När man längtar efter något riktigt gott till fika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 170 grader. Bryt chokladen i stora bitar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Ställ åt sidan. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret och tillsätt äggen. Vispa och häll sedan i mjölken och kaffet. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i smör- och mjölkblandningen. Rör om tills allt är ordentligt blandat och rör till sist ner chokladbitarna. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll nästan upp till övre kanten. Grädda ca 30 minuter.
  2. Capuccino-glasyren, Mixa Philadelphiaost och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakao och rör om till en slät kräm. Rör i kaffe tills glasyren har en bra, bredbar konsistens. Bred glasyren över muffinsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 16 maj 2011

    Smeten blev väldigt trög och mycket svårt att få ner den i formarna! Smeten var dessutom oerhört kornig och kakorna blev as-torra :-( Tog ändå ut dom innan tiden var slut...Smaken var däremot väldigt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.