Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carbonara

(33 kommentarer)  
Carbonara Carbonara Carbonara
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har lagat carbonara hur många gånger som helst, och det är en av mina absoluta favoriträtter. Jag lagar den aldrig som man Ska laga den utan gör den istället på mitt sätt- mycket god, smakrik och krämig. Jag har beställt Carbonara i säkert 20 olika städer runtom på våran jord och har i alla år varit galen i denna rätt. Jag har också märkt att många inte ens har svartpeppar i sin carbonara, vilket är chockerande med tanke på att det är därifrån rätten fått sitt namn och man kan inte bara strunta i en sådan viktig ingrediens. Jag vet inte om jag är ensam om att ha i vitlök i carbonara men för mig är det självklart. Prova det om du aldrig testat, det är supergott, och blir inte speciellt starkt. Jag lagar aldrig carbonara exakt lika från gång till gång utan höftar lite och framförallt lagar det med en stor nypa kärlek! På bilden ser inte carbonaran särskilt krämig ut, men jag kan lova dig att det är den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden, skär baconen i små bitar, lägg åt sidan, gör samma sak med löken. Skala vitlöksklyftorna och ta fram vitlökspressen.
  2. Låt sedan pastan ligga kvar i durkslaget när du sköljt den och skölj ur kastrullen och ställ tillbaka på plattan( jag använder alltså ingen stekpanna utan bara kastrull, mest för att det blir mindre disk, det är lättare och jag är lite lat). Lägg i bacon i kastrullen och häll i olivolja i kastrullen för att snabba på processen. Rör om ofta. När baconen är av önskad krispighet, jag gillar exempelvis mina väldigt krispiga, häller du i den finhackade löken och steker den tills den är mjuk. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll i matlagningsgrädde och koka upp, rör om och dra av från plattan. Blanda äggulor och vispgrädde i ett glas och häll sedan det i kastrullen. Rör ner parmesanen och sedan pastan. Krydda med mycket svartpeppar. Servera direkt. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (33)

  • WeraBerggren 18 augusti 2009

    Funkar det utan ägg?

  • maadalen 22 augusti 2009

    Den här Carbonaran var väldigt god - precis i vår smak! Väldigt krämig precis som du skriver. Enkelt, snabbt och gott, kommer lagas fler gånger.

  • anmawa 24 augusti 2009

    Jag är ingen Cabonara fantast men den här var god. Snabb och smidig vardagsrätt, men på restaurang skulle jag absolut beställa något annat. Den här kommer jaq att dra till med när fantasin tryter och kylskåpet är tomt.

  • Bumbis 1 oktober 2009

    Urgod. Ska göra den för andra gången idag och fastän det är andra ingridienser än "orginalet" så var detta den godaste jag ätit.

  • joctee 25 november 2009

    Gjorde denna idag. Jag blev överraskad hur god den blev. Min flickvän sa att såsen var minst lika god som en av stans bästa pasta-restauranter. Väldig enkel att tillaga også. Full pott = 5p

  • Annlis 20 januari 2010

    Hej! Tack för en enkel o mycket god Carbonara, smidigt att göra i en gryta. Kommer definitivt göra om den. Mvh Anna

  • Heisjo 31 mars 2010

    Jättegod carbonara, utan tvekan den krämigaste av många varianter jag testat. Tackar och glad påsk:-)

  • JennyV 31 mars 2010

    Jag har aldrig förut lagat pasta carbonara så jag har inget att jämföra med. Men detta recept var kanongott!!! Det kommer jag att laga om och om och om igen :)

  • milla-76 1 augusti 2010

    Jätte god. Kommer absolut göra den igen!!

  • sannado 10 augusti 2010

    Sååå god, hela familjen älskade det. Fick toppbetyg av ungarna:-)

  • tibu 22 augusti 2010

    underbart... kommer absolut laga den igen!

  • SweStars 25 augusti 2010

    Stämmer det att man ska ha 2 dl riven permesan? Låter jätte mycket =( Testade med ett paket bacon först (140 g) vilket vart på tok för litet. Smart att man inte ens kan läsa instruktionerna ordentligt. Nu vet jag i alla fall att det är mycket - känns definitivt som 2-3 paket är för mer än 4 personer och jag är en 24 årig kille som äter mycket =) Annars var den väldigt god =)

  • Pennie 25 augusti 2010

    Detta blir morgondagens recept så sugen på att testa den, har förhoppningar på att den kommer bli underbart go !

  • josefini 14 september 2010

    Har gjort denna Carbonara vid två tillfällen och den är den absolut bästa som serverats i detta hem :) Stort Tack !! // J.

  • milla-76 14 september 2010

    Super god!! Betyg 5++

  • Ekeriksson 14 oktober 2010

    Riktigt god, den här kommer göras många gånger :)

  • mmasen 1 november 2010

    Riktigt gott var det. Bjöd min familj på denna rätten och alla tog 2 ggr :) En 5:a! Tack för receptet!

  • kantomen 10 november 2010

    jag tyckte det var kanon, min sambo tyckte det var ok...

  • Caress 26 december 2010

    Jag lagar den har hela tiden, ett av mina favoritrecept! Tack sa mycket!

  • Wizz 9 januari 2011

    Bästa Carbonaran hittills :))

  • Marre_W 18 mars 2011

    Jättemums! Tack för ett superrecept! :-)

  • petrissa 10 maj 2011

    Lagade Carbonara för första gången idag och det blev otroligt gott och krämigt! Sambon och jag kunde knappt sluta äta. :o) Vilket superrecept, högsta betyg helt klart! Jag hade även i ett knippe färsk sparris och det passade väldigt bra också.

  • Lisa00 14 juli 2011

    Denna variant av carbonara var helt suverän! Och jag är en finsmakare av denna rätt! har testat den i flertalet länder och även i många svenska städer. Jag har även komponerat ihop en egen variant som jag kanske lägger in här så fort jag kan skriva ner de olika måtten jag använder. Tack för receptet!!

  • Hooon 11 november 2011

    Riktigt gott! Jag har aldrig tyckt om denna rätt men testade endå. och det var super gott! Kommer göras massa ggr.

  • Malaka 7 februari 2012

    Jag hittade en youtube-video med samma ingredienser som dina. Den blev god (för mig som inte är så jätteförtjust i carbonara annars) men jättegod enligt min pojkvän!

  • Malaka 7 februari 2012

    Jag hittade en youtube-video med samma ingredienser som dina. Den blev god (för mig som inte är så jätteförtjust i carbonara annars) men jättegod enligt min pojkvän!

  • Carroo83 14 maj 2012

    Som jag har letat efter ett bra Carbonara recept och så hittade jag detta och blev helt överlycklig för det är så otroligt gott! Kan verkligen rekommenderas.

  • PiRo 23 juli 2012

    Supergott, mumsigt. Fantastisk Carbonara

  • kantomen 30 december 2012

    Kanon! Båda barnen åt, det är ett mycket bra betyg...

  • IdaKonig 3 maj 2014

    Så himla gott! :)

  • Cindroses 9 maj 2014

    Det här var verkligen den godaste Carbonaran jag har ätit!

  • monicadanell 14 juni 2014

    Hej det var det godaste jag har ätit tack för receptet 5 poäng får du av mej mvh monica

  • tossan82 1 juli 2014

    Jag har gjort Carbonara utifrån det här receptet många gånger, men har glömt att kommentera! Toppengott och perfekt bjudmat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.