En härligt saftig brownies med caribisk touch och smak av rom och kokos. Har du riktig rom hemma, blir browniesen extra smarriga om du använder det istället for essens.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Smält choklad och margarin i en gryta på svag värme. Häll över chokladsmeten i en stor skål.
- Rör ner socker och vaniljsocker. Rör ner äggen, ett åt gången.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och kokosflingor i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten. Smaksätt med romessens efter eget tycke och smak.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Om ovansidan börjar bli lite bränd, sätt in en bakplåt ovanför kakan. Låt kakan svalna helt i långpannan innan du skär upp den i fyrkanter.
- Ät och njut!
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mina Caribiska Brownies. Jack Sparrow hade nog hällt i en hel flaska mörk rom i dem. Tyvärr får jag inte använda rom och andra spritdrycker i mina kakor på jobb. Men brownisen blev supergoda med rom essens också.
Tack för ännu ett toppenrecept!!! Jag använde vaniljvodka i stället för Rom - och det gick precis lika bra :-)