Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caribisk chokladdröm i långpanna

(1 kommentar)  
Caribisk chokladdröm i långpanna Caribisk chokladdröm i långpanna Caribisk chokladdröm i långpanna
  • Serverar: 9-10 portioner
  • Tid: 4 timmar 35 minuter
Skriv ut

Jag har vanlig vispad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º och klä en liten långpanna 25x35 cm med bakplåtspapper. Vik kanter, dvs som du gör en rulltårta.
  2. Smält smöret och 100 g vit choklad i en kastrull och låt det sen svalna. Vispa äggen med sockret saltet och vaniljsockret tills det är vitt och pösigt. Tvätta limen och riv sedan skalet av den. Blanda ner det i smeten. Vänd ner chokladsmöret.
  3. Sikta 1 dl mjöl blandat med bakpulvret över smeten och rör ihop den. Fyll formen. Hacka resterande choklad och blanda med kokos och mandelspån och strö det sen över kakan. Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan stå i kylen tills du ska bjuda på den. Vispa grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ca70 22 mars 2009

    Jättegod brytning med lime till den vita chokladen (jag använde Lindt Vaniljchoklad) och så kokosen på det - mums! Tack för receptet! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.