- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Åt det här hos några goda vänner.
Mycket gott.....
Instruktioner
- Börja med pajdegen
- Blanda mjöl salt matfett i matberedare
- Blanda i ägg o vatten sen
- Knåda snabbt till en smidig deg.
- Linda in i plastfolie, vila kallt i minst 1 timme
- Gör fyllningen:
Stek upp kyckling och champinjoner, vispa grädden
till lätt skum. Strö i mjölet smaksätt med chilisås,
sesamfrö salt och peppar. Häll i såsen i stekpannan
sjud tillsammans några minuter.
Tillsätt gräslöken och vitlöken.
Låt kallna, häll i pajform ca 1½ liter.
- Kavla ut pajdegen lägg över som lock.
Tryck till ordentligt, skär bort överflöd.
(Det kan du göra garnering av sen)
Pensla med ägg, gör flera ånghål i degen.
Fyll formen väl annars sjunker pajskalet ihop
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 min i
225 grader
Publicerat den
29 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmm.. Denna paj gjorde vi jämt på jobbet åt de boende för säkert över 20 år sedan.. Fortfarande lika gott att göra en fredagskväll och den är en av mina favoritpajer! Femma +