Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carinas mexikanska lövbiffgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fått receptet av min granne Carina, det är en kanongod gryta. Går lika bra att bjuda middagsgäster på som till familjemiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lövbiff, sambal oelek och chilipulver och låt det dra i ca 30 minuter. Bryn sedan lövbiffen och marinaden tillsammans med purjolöken och paprikan. Strö över 2 msk vetemjöl och slå på grädden.
  2. Tillsätt vatten, chilisås och buljongtärning. Låt detta koka ihop ca 15 minuter. Lägg över ingredienserna i en ugnsform och toppa med mycket tortillachips (salta sådana) och riven ost (t ex västerbotten). Gratinera i ugn, 225 grader, i ca 15 minuter.
  3. Servera med majs, sallad, tortillachips och klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7201 4 augusti 2010

    Jag har nästan samma recept men marinaden innehåller då 1 msk Soya. Låter köttet puttra i ca:45-50 minuter innan jag tillsätter paprika och lök,då lövbiffen kan vara lite seg. Denna gratäng är den godaste som finns. Måste testas......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.