Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

CARINAS TUPPKAKA

 
Skriv ut

Ett recept som jag fick av kompis för många år sedan. Jag brukar dubbla receptet och baka den i en långpanna. Det blir extra gott om man använder pressad apelsinsaft och river lite av skalet, men det fungerar bra både med mjölk, vatten eller saft. Jag vet inte varför den kallas för tuppkaka, men i original receptet ska krämen färgas gul med några droppar hushållsfärg. När barnen var små brukade jag använda färg till barnkalasen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Vispa äggen och vitan med sockret tills det är luftigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner omväxlande med vätskan.
  4. Grädda i en 2 liters form. 175 grader i ca 35 minuter
  5. Sjud äggulan, socker, smör och vaniljsocker till en tjock kräm.
  6. Bred på krämen över den avsvalnade kakan och strö över kokos eller flagad mandel

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.