Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carins kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Jag brukar göra en stor långpanna (dubbla satsen) sedan bjuder jag mina vuxna barns familjer att komma och äta. De älskar kålpudding fast tycker att det är för många moment för att tillaga den själva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla vitkålshuvudet. Bryn vitkålen lite i taget i smör i en stekpanna, inte för varmt. Ringla över lite sirap och sluta när kålen börjar mjukna. Koka risgrynen mjuka i vattnet. Blanda riset, färsen, kryddorna och mjölken i en skål. Lägg ett lager med kål underst i formen. Blanda sedan ner resten av kålen i färssmeten och häll över i formen. Grädda i 175 (-200) grader i 45 min.
  2. Kokt potatis, lingonsylt och ev. brunsås serveras till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.