- Serverar: 4 portioner
- Tid: 12 timmar
Skriv ut
Underbart god marinerad fläskfilé som passar till alla festliga stunder.
Kall rätt som passar bra på sommaren!
En riktig klassiker!
Lätt att förbereda en dag innan festligheterna.
Instruktioner
- Ugnsbaka fläskfilén i 150 grader i 40 minuter och låt svalna.
Blanda olja, vinäger, hackad basilika, hackade soltorkade tomater, löken samt vitlöken.
Saksätt marinaden med salt samt vitpeppar.
Häll marinaden i en 3 liters plastpåse alternativt en fryspåse och lägg i köttet.
Låt köttet ligga i marinaden i minst 10 timmar.
Skär i fina tunna skivor och lägg upp fint på ett serveringsfat.
- Serveras gärna med en krämig potatisgratäng.
OBS! Häll ej bort marinaden, den är underbart god att servera tillsammans med köttet!
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt bra recept, gott och superbra! Tack!!!!
Supergott!!!! Här vid Solviks fhsk har vi serverat den flera gånger vid festliga tillfällen. Ändringar som jag har gjort - steker fileern först - sedan in i ugnen och tempar köttet till 70 g. Det varma köttet (hela fileer) läggs i marinaden. In i kylen.Köttet suger upp marinaden allt eftersom det kallnar. Vi använder rapsolja istället och till 1 dl olja ½ dl balsamvinäger. MUMS!
Mycket gott!!! Släng inte marinaden...den va som pricken över i:et! Full poäng!
Mycket god och lätt att göra. Rekommendera den varmt. Komer att göra detta många gånger till .
Verkligen jättegott!!!
Gjorde detta till gästerna på våran dotters namngivning och det var mycket uppskattat. Tack för att du delar med dej av detta goda recept.