Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carins trattkantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Härlig, smakrik och värmande i höstmörkret. Jag använder torkade trattkantareller för de kan jag lagra längre än förvällda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg svampen i rikligt med vatten i ca 2 tim. Låt den sedan rinna av. Fräs sedan svampen i smöret och pudra över mjölet. Späd med vatten och buljongtärningarna. Sjud ihop soppan medan tärningarna smälter i vattnet. Puttra i 5 min. Tillsätt tomatpuré, crème fraiche, citronsaft och ädelost. Smaka av och krydda med finhackad persilja.
  2. Om du vill ha slät soppa så mixar du den med stavmixer.
  3. Bjud färskt grovt bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.