- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut
Snacka om en favorit!
Detta är en underbar rätt som man kan göra i tid innan man skall ha gäster och bara gratinera innan de kommer.
Måste smakas. Underbar!!!!!!!
Instruktioner
- Bryn kycklingarna. Späd med vinet. Ös under tiden den står i ugnen. Krydda med salt och peppar. Efterstek i 40 minuter.
- Tag upp kycklingarna. Tag bort köttet. Dela köttbitarna. Koka ihop spadet till ca 2 dl. Bryn svampen. Skala och hacka löken fint och bryn med svampen ca 4 minuter. Tillsätt skinkan. Drag av kastrullen.
- Pudra över vetemjölet och späd med hönsbuljong och kycklingspadet. Låt koka upp under ständig omrörning.
- Tillsätt grädden. Småputtra ca 10 min. Lägg i köttet. Blanda. Lägg kokt ris i botten på en ugnsfast form och kycklingstuvningen över.
- Lägg på riven ost och gratinera i 250° i 15-20 min.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar