Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caritas Vin brässerad kyckling på risbädd

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

Snacka om en favorit! Detta är en underbar rätt som man kan göra i tid innan man skall ha gäster och bara gratinera innan de kommer. Måste smakas. Underbar!!!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingarna. Späd med vinet. Ös under tiden den står i ugnen. Krydda med salt och peppar. Efterstek i 40 minuter.
  2. Tag upp kycklingarna. Tag bort köttet. Dela köttbitarna. Koka ihop spadet till ca 2 dl. Bryn svampen. Skala och hacka löken fint och bryn med svampen ca 4 minuter. Tillsätt skinkan. Drag av kastrullen.
  3. Pudra över vetemjölet och späd med hönsbuljong och kycklingspadet. Låt koka upp under ständig omrörning.
  4. Tillsätt grädden. Småputtra ca 10 min. Lägg i köttet. Blanda. Lägg kokt ris i botten på en ugnsfast form och kycklingstuvningen över.
  5. Lägg på riven ost och gratinera i 250° i 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.